Hvordan vi gjør det.

Kalkblåsing

Marmor til fasaderens ble utviklet på 1990-tallet, men er ikke veldig kjent enda.

Metoden er skånsom mot både miljø og fasade. Metoden gir også en helsemessig gevinst for dem som utfører arbeidet.

 

Visnes kalk på Møre

Marmoren er utvunnet av Visnes Kalk på Møre, og deretter pulverisert til mikroskopiske enheter. Produktet er i utgangspunktet så rent at det benyttes til rensing av drikkevann ved flere av landets vannverk også lik den kalk som man kalker gressplenen med.

Egenskapene til akkurat denne marmoren, med spesifikke graderinger og krystallform, gjør den unik til skånsom rensing..

 

Renslig og miljøvennlig rensemetode

Det er en svært renslig metode i forhold til tradisjonelle renseteknikker som sandblåsing og bruk av kjemikalier. Noe de som utfører arbeidet setter stor pris på.

 

Lavt trykk

Marmoren sprøytes på veggen med en spesiell blåsemaskin med et trykk mellom to og tre bar, mens tradisjonell sandblåsing krever et trykk på rundt sju bar.

 

Både kjemikalierens og sand til blåsing, som inneholder både tungmetaller og kvarts, forurenser miljøet. Det er umulig å unngå at store mengder skadelig avfall renner ned i grunnen under arbeidet. Marmormetoden har også vist seg å være skånsom mot fasadene som behandles, blant annet fordi det brukes lite vann.

 

Dermed unngår vi problemer med vanninntrengning, smuss som trenger inn i stein og fuger samt støvutvikling. Metoden skader ikke overflaten som rengjøres og virker heller styrkende enn nedbrytende på underlaget.

 

Mange bruksområder

Vi bruker denne metoden på å blåse båtskrog og murhus / fasader.

Glassblåsing

Denne nettsiden bruker cookies (informasjonskapsler) på sine sider fra tredjeparts leverandører og skjema-oppdateringer. Dette gjør vi for at det skal være en lettere og smidig måte for deg å bruke siden.

OK